Så här söker du lägenhet hos oss

Du anmäler ditt intresse på våra lediga lägenheter via hemsidan. Vid lägenhetserbjudande kommer vi att kontakta dig per mail, så det är viktigt att du håller din e-postadress uppdaterad.

Ler-VR

Hur går jag tillväga för att söka lägenheter?

Det första du behöver göra är att skapa ett kundkort för att ställa dig i vår bostadskö. Via detta kundkort söker du lediga lägenheter som publiceras här på vår hemsida, kom ihåg att du måste vara inloggad för att lämna en intresseanmälan. För varje ledig lägenhet som vi publicerar skapas en kö och för att vara med i den måste du lämna en intresseanmälan på just den lägenheten.

Hur väljer ni hyresgäst?

Vi har ett kösystem och fördelar alla våra lediga lägenheter utefter den kötid man har hos oss. Den med längst söktid får erbjudande.

Var ser jag hur länge jag har sökt?

När du loggat in på ditt kundkort kan du se hur länge du har sökt. Tiden är den tid du aktivt sökt utan uppehåll på mer än 6 månader.

Hur lång tid tar det att få ett erbjudande om lägenhet?

Under lediga lägenhet kan du se den genomsnittliga söktiden på varje lägenhet samt hur många ansökningar vi fått in.

Eftersom att det råder en stor bostadsbrist i Umeå idag så ligger kötiden på ca 4-8 år.

Vi vill därför uppmana dig att skapa ett kundkort i ett så tidigt stadium som möjligt. Planerar du att börja studera i Umeå bör du registrera dig i god tid innan. Om du  hyr en lägenhet i andra hand,  tänk på att fortsätta anmäla intresse för lägenheter under den tiden.

Vad krävs för att få hyra en lägenhet?

  • Man ska ha fyllt 18 år för att få teckna kontrakt.
  • Hyresgästen ska ha en regelbunden inkomst. Som inkomst räknas lön, pension, a-kassa, föräldrapenning eller studiemedel.
  • En stabil ekonomi utan betalningsanmärkningar.
  • Årsinkomsten före skatt ska vara cirka tre gånger årshyran (inklusive eventuellt bostadsbidrag).

Hur håller jag mitt kundkort aktivt/behåller min söktid?

För att ditt kundkort ska vara aktivt och din söktid behållas, måste du logga in minst en gång var sjätte månad. Du behöver inte söka på något specifikt objekt, utan bara logga in för att uppdateras. På Mina sidor ser du när du senast behöver logga in igen för att upprätthålla din kötid. Missar du att logga in inom tidsramen som anges så tappar du din söktid hos oss.

Medsökande

Om du söker tillsammans med någon måste den personen registrera ett eget kundkort. Det är sedan viktigt att ni registrerar varandra som medsökande så att vi ser att ni söker lägenheten tillsammans. När ni söker tillsammans så räknas er söktid från den av er som har sökt längst, söker ni var för sig så har ni er individuella söktid, man kan alltså inte överta sin medsökandes söktid om man söker själv.

För att registrera en medsökande så använder ni varandras femsiffriga kundnummer i er intresseanmälan.

Hur länge finns en ledig lägenhet på hemsidan?

Lägenheten finns tillgänglig på hemsidan i tre till fem arbetsdagar för intresseanmälan. Därefter plockas den bort och vi skickar ut erbjudande till den/de med längst kötid. Vi skickar i regel 1-3 personer som får titta på lägenheten och återkomma med ett svar. Tackar man NEJ så noteras det på kundkortet men påverkar inte din kötid.

När man tackat ja

När du tackat ja till en lägenhet så nollställs ditt kundkort och du förlorar din tidigare söktid. Vår policy är att du ska ha kontrakt i minst 3 år innan vi kan hjälpa till med nytt boende inom vårt bestånd. Lägenheten hyrs i befintligt skick.

Har du problem med att logga in eller glömt ditt lösenord?

Har du problem med att komma åt ditt kundkort eller glömt ditt lösenord kan du alltid be om ett nytt lösenord här.

Skulle det ändå inte fungerar eller om du inte får ett nytt lösenord via mail är du välkommen att kontakta vår uthyrning på 090-704180 under telefontiden 9.00-12.00 eller maila någon av våra hyresadministratörer via uthyrning@lerstenen.se