Om Lerstenen

Familjeföretaget Lerstenen har verkat på fastighetsmarknaden sedan 1992. Genom ett fokus på långsiktighet och goda samarbeten är vi i dag en av de största aktörerna i Umeå, med ett brett utbud av hyresrätter och företagslokaler.

Över 20 år av stadig expansion

Vi hyr ut, förvaltar och utvecklar bostäder och företagslokaler. Vårt kontor finns i Umeå vilket innebär att vi är tillgängliga för våra kunder.

Sedan starten på 90-talet har vi expanderat stadigt genom att satsa på utvecklande byggprojekt och samarbeten. I dag har vi därför ett brett utbud med 1 300 hyresrätter och nästan 120 000 kvadratmeter kommersiell yta.

Lerstenen ägs och drivs av familjen Sällström, med Forspro AB och NickBack AB som delägare.

SandÜkern 8 126
SandÜkern 8 175

Lerstenen ger tillväxt i Umeå

Utveckling och tillväxt i Umeå är den röda tråd som löper genom de projekt vi driver och de samarbeten vi initierar. Eftersom vi varit verksamma i Umeå länge präglas företaget av ett starkt engagemang för stadens framtid. Exempelvis förvärvade vi 2012 Umestan Företagspark, som ligger strax norr om centrala Umeå intill gamla E4:an.

2017 färdigställe Lerstenen ett nytt modernt kontorshus på 9000 kvm, signerat arkitekt Gert Wingårdh. Byggnaden är guldklassad miljöbyggnad

Även de gånger vi verkar utanför Umeå är det utveckling och tillväxt som präglar våra projekt. Ett exempel är toppmoderna Elite Hotel i Örnsköldsvik som invigdes 2013, ett projekt där vi var med från start.

Långsiktighet och ansvar i centrum

Långsiktighet har alltid varit och fortsätter att vara en grundpelare i vår verksamhet. Vår position i dag som ett av Umeås största fastighetsföretag har vi nått genom ett ägandeskap som ansvarsfullt och stabilt utvecklat både fastigheterna och företaget sedan 1992.

Ett annat sätt för oss att ta ansvar och skapa resultat över tid är att initiera goda samarbeten. Sedan 2002 har vi arbetat med Forspro AB, ett familjeföretag som ägs av tidigare hockeyproffset Peter Forsberg och hans far Kent Forsberg. Under 2011 inleddes även ett samarbete med NickBack AB, ett bolag som ägs och företräds av Anders Bäckström, far till Nicklas Bäckström som spelar hockey för Washington Capitals. Både Forspro AB och NickBack AB är idag viktiga partners och delägare.

SandÜkern 8 119